Duygusal rahatsızlıklarımızın temelinde, duyguların ilişkili olduğu olaylar değil, bizim bu olaylar hakkında öğrenmiş ve geliştirmiş olduğumuz inanç ve yorum kalıplarımız ve anlam yakıştırmalarımız yatar.
Bireylerin davranışlarından, özelliklerinden ya da performanslarından; yani bireyi oluşturan küçük ben'lerinden hareketle, onlar hakkında toptancı bir ''BEN'' değeri oluşturmak, akılcı ve gerçekçi olmanın ötesinde, neredeyse olanak dışıdır. Kendimizi ve çevremizi, tiryakilik yaratan toptancı ''BEN'' değeri ile yargılamak ya da değerlendirmek kolaydır. Ama faturası öfke, kaygı ve çöküntü olarak çok ağır ödenir.
Prof. Dr. A. Kadir Özer, bu kitabında ''BEN'' Değeri Tiryakiliği'ni analiz ederek Duygusal Gerilimle Baş Edebilme'nin yollarını sunuyor.
Kendinizi tanımadan, kendinizi dinlemeyi öğrenmeden ve kendi sorunlarınıza çözüm bulma yöntemlerinizi geliştirmeden başkalarına rehber olmak da pek kolay olmayacaktır. Bu açıdan da PDR ve Psikoloji öğrencileri için de çok önemli bir kitap ''Ben Değeri Tiryakiliği''
26 Ocak 2013 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder